Pasta jajeczna z awokado i ziołami
3
Awokado
,
Jajka
,
Pasty
,
Przepisy wegetariańskie
,
Śniadania
,
Śniadanie
,
Wegetariańskie
,
Wielkanoc
Idealna i zdrowa PASTA KANAPKOWA :) Z awokado i jajkami. Do tego mini pomidorki, świeże pieczywo i od razu życie staje się lepsze.
Jeżeli lubicie pasty na kanapki polecam Wam również pastę jajeczną z serem feta lub wegańską koreańską pastę sojową :)
Składniki:
3 jajka
1 dojrzałe awokado
1 łyżka oleju rzepakowego Olandia
1 łyżka oleju rzepakowego Olandia
1 łyżeczka soku z cytryny
Sól himalajska
Pieprz czarny
Dowolne zioła
Przygotowanie:
Dowolne zioła
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo (wkładamy jajka do wrzącej wody na ok. 6 min.) i studzimy w zimnej.
Obieramy i kroimy w drobną kosteczkę. Awokado kroimy na pół, przekręcamy, wbijamy nóż w pestkę i ją wyjmujemy. Wydrążamy środek łyżeczką. Kroimy w kosteczkę. Mieszamy z jajkami. Skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy olej rzepakowy i doprawiamy solą himalajską oraz pieprzem i ziołami. Następnie dodatkowo zgniatamy tłuczkiem do ziemniaków.
Smacznie :)
OdpowiedzUsuńSuper przepis. Już wiem co zjem jutro na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńzamiast oleju daję ciut majonezu - jest pysznie, no, ale już nie tak zdrowo :)
OdpowiedzUsuń