Zupa pieczarkowa z sezamem
4
Dietetyczne
,
Pieczarki
,
Przepisy wegetariańskie
,
Warzywa
,
Wegetariańskie
,
Zupy
Pomysł na szybki, zdrowy obiad - zupa pieczarkowa z sezamem i groszkiem ptysiowym :)
Składniki:
250g pieczarek
1 l bulionu warzywnego
100g serka śmietankowego
4 łyżki oleju sezamowego
4 łyżki sezamu
Sól himalajska
Pieprz czarny
Czosnek granulowany
Papryka chilli
Groszek ptysiowy/grzanki
Przygotowanie:
Gotujemy bulion na małym ogniu. Na patelni smażymy pokrojone w plastry pieczarki z solą himalajską i olejem sezamowym. Podsmażone pieczarki miksujemy na gładki krem razem z sezamem, pieprzem, chilli i odrobiną czosnku granulowanego. Przekładamy do bulionu i gotujemy. W miseczce mieszamy serek śmietankowy z gorącym bulionem. Przelewamy do zupy.
Jeżeli serek nam się zważy - zupę przelewamy przez sito. Podajemy z groszkiem ptysiowym lub grzankami.
Smacznie wygląda! :)
OdpowiedzUsuńCoś wspaniałego Gratuluję wykonania :-) To idealnie trafia w mój gust.
OdpowiedzUsuńA ja wczoraj jadłam sos pieczarkowy z makaronem. Na drugi raz spróbuję taką zupkę. Tylko nie przepadam za grzankami
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie zupy :)
OdpowiedzUsuń