Migdałowe kulki mocy z masłem orzechowym | bez pieczenia / laktozy / glutenu / cukru |
7
Bez laktozy
,
Bez pieczenia
,
Bezglutenowe
,
Dietetyczne
,
Masło orzechowe
,
Mąka migdałowa
,
Migdały
,
Orzechy
,
Pyszne wypieki i desery
Jeżeli nie lubicie zbędnej paplaniny w kuchni to ten przepis na pewno Wam się spodoba.
Nie potrzebujecie piekarnika, glutenu ani laktozy do wykonania tego przepisu.
Chwila, moment, gotowe. Zdrowa przekąska idealna do kawy.
Składniki 6-7 kulek:
1 szkl. zmielonych płatków migdałów
2 łyżki masła orzechowego
1 łyżka oleju konopnego/lnianego
3 łyżki płynnego miodu
Przygotowanie:
Wszystkie składniki mieszamy. Formujemy kulki i chłodzimy w lodówce przez ok. 2h.

Dlaczego olej konopny lub lniany a nie inny?
OdpowiedzUsuńNadają ciekawy smak całości, jednak oczywiście można użyć innego - to tylko sugestia :)
UsuńSmacznie! :)
OdpowiedzUsuńZdecydowanie, wychodzi przepyszne :D
OdpowiedzUsuń1 szk zmielonych migdałów ile to gram przed zmieleniem ?
OdpowiedzUsuńlekko ponad 100 g
UsuńOlej konopny pasuje idealnie i ma piękny kolor
OdpowiedzUsuń