Owsiane babeczki a'la szarlotka
5
bab
,
Bez laktozy
,
Dietetyczne
,
Jabłko
,
Mąka owsiana
,
Orzechy
,
Owsiane
,
Pyszne wypieki i desery
Mini szarlotki na mini głoda. Smakują jak zwykła szarlotka, są lekko chrupiące i słodkie.
To taka wersja przenośna ukochanego przez większość ciasta w zdrowszej wersji.
Składniki na 6 dużych babeczek:
10 płaskich łyżek mąki owsianej
2 łyżki roztopionego oleju kokosowego
1 łyżeczka cynamonu
4 łyżki jogurtu naturalnego bez laktozy (można dodać więcej)
Garść orzechów włoskich
1/2 jabłka
Przygotowanie:
Jabłka kroimy w kosteczkę. Orzechy rozgniatamy w dłoniach. Olej łączymy z jogurtem. Mieszamy z mąką owsianą, orzechami, pokrojonym jabłkiem oraz cynamonem. Przekładamy do formy na muffinki. Ozdabiamy całymi orzechami włoskimi i pieczemy ok. 25 min. w 180 stopniach.
Aż się chłodna zrobiłam :)
OdpowiedzUsuń*głodna miało być :D
OdpowiedzUsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuńLubię muffiny z jabłkiem, ale nie używałam jeszcze mąki owsianej - chyba czas ją wypróbować :)
OdpowiedzUsuńNiestety przepis nie dla mnie, bo nie cierpie jabłek :D
OdpowiedzUsuń