Pasta jajeczna z serem feta
3
Jajka
,
Pasty
,
Przepisy wegetariańskie
,
Przetwory domowe
,
Ser
,
Śniadania
,
Śniadanie
,
Wegetariańskie
Pyszna alternatywa dla typowej pasty jajecznej. Zdrowa, ciekawa i smaczna.
Zajadam się nią już od pewnego czasu. Z domowych chlebem razowym i świeżą natką pietruszki to poezja.
Składniki:
3 jajka
1/3 kostki sera feta półtłustego
1 łyżka jogurtu naturalnego
Pieprz czarny
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo. Przelewamy zimną wodą i obieramy ze skorupki.
Kroimy w drobną kosteczkę i łączymy z rozgniecionym serem feta. Łączymy z jogurtem naturalnym. Doprawiamy pieprzem.
Nigdy bym nie wpadł na takie połączenie ale wygląda rewelacyjnie!
OdpowiedzUsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuńSmakuje rewelacyjnie :)
OdpowiedzUsuń