Makaron z miodowym kurczakiem i oscypkiem
3
Dania z drobiu
,
Dietetyczne
,
Kurczak
,
Makarony
,
Obiad
,
Ser
Nie używamy go na codzień i popełniamy przez to ogromny błąd.
Ten twardy, wędzony ser potrafi diametralnie odmienić zwykłe danie w coś niezwykłego.
Podsmażony, z odrobiną miodu nabiera ciekawego smaku.
Odrobina rozmarynu, czosnku i mamy niekonwencjonalny i szybki pomysł na obiad.
Uwielbiam kulinarne nowości i połączenia, które dodatkowo są zdrowe i pyszne.
Składniki:
100g makaronu spaghetti Lubella
1 oscypek
1 pierś kurczaka
2 łyżeczki sosu sojowego
1 łyżeczka rozmarynu
1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
Świeżo zmielony pieprz
1 łyżeczka miodu (u mnie lawendowy)
Olej kokosowy do smażenia
Przygotowanie:
Makaron gotujemy al dente.
Kurczaka kroimy w grubą kostkę, a oscypek w malutką.
Smażymy na patelni, na odrobinie oleju kokosowego. Doprawiamy sosem sojowym, rozmarynem i czosnkiem granulowanym. Smażymy do zarumienienia. Dodajemy miód.
Ugotowany makaron odcedzamy i przekładamy na talerz. Przekładamy zawartość patelni i doprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.
1000 pomysłów, jedna Lubella :)
Smacznie :)
OdpowiedzUsuńBardzo pomysłowy przepis, muszę wypróbować! :))
OdpowiedzUsuńDodaję do obserwowanych i zapraszam do mnie:
onlymomcanjudge.blogspot.com
;*
Również uwielbiam kulinarne nowości a ten przepis na pewno taki jest a na dodatek wygląda bardzo apetycznie.
OdpowiedzUsuń