Owsiane pancakes z bekonem i miodem
10
Boczek
,
Mąka owsiana
,
Miód
,
Owsiane
,
Placuszki i naleśniki
,
Płatki owsiane
,
Śniadania
,
Śniadanie
Przepis niby banalny, ale smak to petarda!!
Boczek dzięki słodyczy miodu zmienia całkowicie smak. Jest słodki i chrupiący.
Smak jak zza dalekiej wody, spróbujcie! Czasem nietypowe połączenia bywają naprawdę zachwycające!
Moja wersja tych placuszków jest dużo zdrowsza od oryginalnej gdzie występuje syrop klonowy, mąka pszenna i spoooora ilość masła. Więc cieszmy sie smakiem.. nawet na diecie bo całość ma ok. 350 zdrowych kcal :)
Przepis na 8 placuszków:
3 łyżki mąki owsianej lub zmielonych płatków owsianych
3 łyżki dowolnych otrębów
1 jajko
1 łyżeczka miodu
2 cienkie plastry surowego boczku
Woda
Przygotowanie:
Mąkę i otrębywymieszać ze sobą. Dodać jajko i wodę tak aby masa była lejąca, ale nie za rzadka.
Rozgrzać patelnię.
Nałożyć na patelnię łyżką masę.
Placuszki smażyć ok. 1,5 z każdej strony na małym ogniu.
Boczek porwać na pół i usmażyć na drugiej patelni.
Placuszki ułożyć na talerzu, udekorować bekonem i polać miodem.
Wyglądają obłędnie! Zjadłabym wszystkie :D
OdpowiedzUsuńkoniecznie muszę spróbować :) miłego dnia
OdpowiedzUsuńwygląda cudnie i jest takie proste, zaskoczył mnie boczek. chociaż uwielbiam takie i takie rzeczy, to nawet bym nie pomyślała, by je połączyć. wypróbuję, dzięki!
OdpowiedzUsuńCiekawe zestawienie smaków. Boczek z miodem, nie pomyślała bym :D
OdpowiedzUsuńpycha :D ja spróbuje z miodem, a Tobie raz jeszcze polecam boczek z masłem orzechowym i bananem ;)
OdpowiedzUsuńmniam!zrobimy!
OdpowiedzUsuńZdecydowanie nie powinnam wchodzić tu o tak późnej porze :)
OdpowiedzUsuńSmacznie! :)
OdpowiedzUsuńPyszniutki przepis!
OdpowiedzUsuńz bekonem nie jadłam ale może czas spróbować!
OdpowiedzUsuń