Ciasteczka orzechowo-czekoladowe z ciecierzycy. Wegańskie, bezglutenowe
10
Bez laktozy
,
Bezglutenowe
,
Ciasteczka
,
Ciecierzyca
,
Czekolada
,
Dietetyczne
,
Masło orzechowe
,
Pyszne wypieki i desery
,
Wanilia
,
Wegańskie
Składniki na ok 10 ciasteczek:
7 łyżek ugotowanej i zblenderowanej ciecierzycy
2 spore łyżki masła orzechowego
1 łyżeczka olejku waniliowego
1 łyżeczka proszku do pieczenia wegańskiego, bezglutenowego
1/3 szkl. wody
3 łyżki wegańskich draży czekoladowych/pokrojonej czekolady
Przygotowanie:
Wszystko oprócz draży zblenderować. Dorzucić czekoladowe kropelki i wymieszać. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia. Nakładać małe placuszki ręką. Piec ok. 30 min. (180 stopni) w zależności ile wody całość wchłonęła wody.
Smacznie! :)
OdpowiedzUsuńSuper!
OdpowiedzUsuńSuper!
OdpowiedzUsuńTwoje przepisy są nieziemskie :) Skąd Ty je bierzesz, co? Ileż można mieć pokładów kreatywności :)
OdpowiedzUsuńPB + czekolada.. Najlepiej :)
Ile to bedzie suchej ciecierzycy?
OdpowiedzUsuńMuszę przyznać, że wygląda to niesamowicie pysznie :D
OdpowiedzUsuńW ilu stopniach należy je piec?
OdpowiedzUsuńW garnku właśnie bulgocze cieciorka... Wykorzystam ! :)
OdpowiedzUsuńW ILU STOPNIACH TRZEBA JE PIEC ?
OdpowiedzUsuń180 :)
Usuń