Owsiane ciasteczka korzenne z karmelem
7
Ciasteczka
,
Cynamon
,
Dietetyczne
,
Mąka owsiana
,
Miód
,
Pyszne wypieki i desery
Szybki przepis, dla tego kto jeszcze nie spotkał Mikołaja i chce go jak najsmaczniej przywitać!
Ciasteczka są mocno korzenne, chrupiące, pachną świętami, a całość podkręca smak Decorada Karmel - bez barwników i sztucznych dodatków. Do kawy, mleka lub kawy z mlekiem idealne!
Składniki na ok. 2 blaszki :
250g mąki owsianej
100g masła o obniżonej zawartości tłuszczu
2 łyżeczki przyprawy korzennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia Delecta
1 opakowanie Decorada Karmel
2 łyżeczki cynamonu
3 łyżeczki miodu płynnego
50g cukru trzcinowego
1 jajko
Przygotowanie:
Całość (oprócz karmelu) miksujemy. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Robimy kuleczki, rozpłaszczamy i posypujemy karmelem. Pieczemu ok. 20 min w 180 stopniach by uzyskać złocisty kolor.
Smacznie :)
OdpowiedzUsuńDobry pomysł na wykorzystanie tej posypki:)
OdpowiedzUsuńJa zwykle posypki wsypuję do ciasta na muffinki i wychodzą po przekrojeniu takie w ciapki :)
OdpowiedzUsuńO matko, ciasteczka z karmelem <3
OdpowiedzUsuńMmm cudownie pachną i jeszcze lepiej smakują :)
OdpowiedzUsuńwyglada przepysznie ! <3
OdpowiedzUsuńEkstra ten karmel :)
OdpowiedzUsuń