Kremowa koreańska pasta sojowa
12
Domowy wyrób
,
Kuchnia Azjatycka
,
Kuchnie Świata
,
Pasty
,
Przepisy wegetariańskie
,
Soja
,
Wegańskie
,
Wegetariańskie
,
Wielkanoc
Składniki:
250 g soi
1 mała cebula
1 duża marchewka
Ziele angielskie (2)
Curry
Liść laurowy (2)
Tymianek
Liść lubczyku
1 ząbek czosnku lub czosnek granulowany
2 łyżki musztardy
Soje zalewamy na noc wodą (do jej poziomu).
Na następny dzień soję gotujemy przez ok. 2 h z przyprawami i posiekaną marchewką i cebulą.
Garnek zdejmujemy z gazu, wyciągamy ziele angielskie, liść laurowy. Dodajemy musztardę. Rozdrabniamy blenderem do gładkiej masy.
Nieziemsko smakuje z ogórkami!
Kremowa koreańska pasta sojowa
Smacznie ;))
OdpowiedzUsuńPisałaś na ig o ED. Masz jakieś rady dla osób z takim jak Twoj problemem? :(
OdpowiedzUsuńPozdrowienia!
Mnie też coraz mniej ciągnie do mięsa. Za to baaardzo ciągnie mnie do twojej pasty :)
OdpowiedzUsuńshariankoweleben.wordpress.com
Brzmi ciekawie! Uwielbiam takie pasty :)
OdpowiedzUsuńHohoho brzmi pysznie ! :) Muszę spróbować i to koniecznie :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawy pomysł na pastę :)
OdpowiedzUsuńJakie odzywki bialkowe polecasz? I jakie smaki? :D
OdpowiedzUsuńMi najbardziej podpasowały z Treca, SFD i KFD :) kokosowa, waniliowa, ciasteczkowa, karmelowo-mleczna
UsuńŚwietna ta pasta. Wygląda nieźle, a w smaku musi być przepyszna :)
OdpowiedzUsuńwygląda tak pysznie :( zapraszam do mnie http://muffinpeach.blogspot.com/
OdpowiedzUsuńCześć. Nominowałam Cię do Liebster Blog Award. Szczegóły zabawy znajdują się tutaj: https://yourbetterchoice.wordpress.com/2015/07/25/poznajmy-sie-lepiej-czyli-liebster-blog-award/
OdpowiedzUsuńHmm, ciekawe, jak mi starczy odwagi to wypróbuję :)
OdpowiedzUsuńhttp://worshipingmornings.blogspot.com/