Placuszki ryżowe z truskawkami | bezglutenowe | przepis z odżywką białkową opcjonalnie
14
Mąka ryżowa
,
Odżywka białkowa
,
Placuszki i naleśniki
,
Śniadania
,
Truskawki
,
Walentynki
,
Wanilia
Pyszne, śniadaniowe, trochę jakby walentynkowe ;)
Różowiutkie, pyszniutkie.. Nie raz zapewne zagoszczą u mnie na śniadanie.
Składniki na 1 porcje:
40g mąki ryżowej
2 białka
10 g odżywki białkowej (opcjonalnie)
10 g odżywki białkowej (opcjonalnie)
Aromat waniliowy
200g truskawek
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
20 g mieszanki studenckiej
Przygotowanie:
Białka ubić trzepaczką, dodać mąkę, proszek do pieczenia i aromat. Połowę truskawek pokroić w plastry. Dodać do masy i wymieszać. Nakładać łyżką na rozgrzaną patelnię, przewracać aż spód się zetnie i smażyć dalej przez ok. 1 minute. Podawać z pozostałymi truskawkami oraz orzechami.
Czas dorwać mąkę ryżową, truskawki i pożyczyć przepis :)
OdpowiedzUsuńSmacznie wygląda! :)
OdpowiedzUsuńMuszą być przepyszne!
OdpowiedzUsuńjak zawsze bajeczne! <3
OdpowiedzUsuńcudowne te placuszki!
OdpowiedzUsuńo jaa, z truskawkami <3
OdpowiedzUsuńpiękne i "eteryczne" hahha tak jakoś mi się skojarzyło z tym słowem ;)
OdpowiedzUsuńAch truskawki :D też już tęsknie za ich smakiem
OdpowiedzUsuńPięknie wyglądają, super!
OdpowiedzUsuńPychotka!
OdpowiedzUsuńSmakowicie wyglądają i te truskawki, mniam! :)
OdpowiedzUsuńNie jadłam ich, ale wyglądają smakowicie :)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam, fit-healthylife.blogspot.com
Jedna porcja to ile placuszków? I ile jeden placuszek ma kilokalorii? ;)
OdpowiedzUsuńTo zalezy ile zrobisz, calosc ma ok.380kcal
Usuń