Pieczona gruszka z orzechami i cynamonem
13
Cynamon
,
Deser
,
Gruszka
,
Na imprezę
,
Orzechy
,
Przepisy wegetariańskie
,
Sałatki i przekąski
,
Wegańskie
,
Wegetariańskie
Pieczone gruszki i jabłka to mój numer 1!
Razem z cynamonem tworzą cudowne połączenie.
Świetne samodzielnie jak i dodatek do np. czekoladowych deserów.
Znudziły Ci się owoce na surowo? Pieczenie ich to świetna alternatywa :)
Jeśli macie problemy z żółądkiem poczekajcie aż lekko wystygną.
Składniki na 1 porcje:
2 małe gruszki lub 1 duża
4 łyżeczki miodu lub syropu z agawy
20g orzechów
Cynamon
Przygotowanie:
Gruszke kroimy na pół. Przy pomocy łyżeczki lub nożyka wykrawamy nasienie. Wlewamy płynny miód lub syrop z agawy. Nakładamy orzechy i posypujemy cynamonem. Układamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok. 15 min w 180 stopniach.
Przetestuje! :D
OdpowiedzUsuńuwielbiam to!!!:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie owoce w zimowe, chłodne dni :)
OdpowiedzUsuńMmm fantastyczny deser, pycha!
OdpowiedzUsuńmniiiiiiiiiiiiiiiam!!!
OdpowiedzUsuńDeser idealny :)
OdpowiedzUsuńpyszny, aromatyczny deser :)
OdpowiedzUsuńSmakowicie! ;D
OdpowiedzUsuńAle mi smaka narobiłaś! Mniam!
OdpowiedzUsuńtakie połączenie smaków uwielbiam:)
OdpowiedzUsuńMega danie!! (jak zwykle)
OdpowiedzUsuńMniam!! Obłęd;)
OdpowiedzUsuńMniaam! Aż ślinka cieknie! Koniecznie muszę wypróbować ten przepis! ;)
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Zapraszam do mnie: http://karolinakuchmaci.blogspot.com/
PS:Obserwuję i liczę na rewanż