Brownie z kaszy jaglanej | wegańskie | bezglutenowe
27
Bezglutenowe
,
Ciasta
,
Czekolada
,
Dietetyczne
,
Kasza jaglana
,
Pyszne wypieki i desery
,
Wegańskie
IDEALNE DLA CZEKOLADOHOLIKÓW, NAWET TYCH NA DIECIE!
A dodatkowo WEGAŃSKIE I BEZGLUTENOWE!
Niemożliwe? HA, jak sie chce to sie da!
Przepis na mega pyszne, czekoladowe i zdrowe brownie.
Skradło całkowicie moje serce i zrobie je jeszcze wiele wiele razy!
Składniki:
1 szkl. kaszy jaglanej
3/4 szkl. mleka roślinnego
2 łyżki oliwy z oliwek
1/2 banana
3/4 tabliczki czekolady co najmniej 70%
1 łyżka kakao naturalnego
1/2 szkl. cukru trzcinowego lub innego słodzidła (stewia, ksylitol)
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Kaszę jaglaną 3 razy przepłukać zimną wodą. Gotować na 2 szkl. wody na małym ogniu. Odstawić do przestygnięcia. Zblendować razem z mlekiem. Dodać olej, kakao, cukier i proszek do pieczenia oraz rozgniecionego banana. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej i dolać do masy. Piec w 180 stopniach przez ok. 1 godzinę w 180 stopniach. Kroić dopiero gdy dobrze wystygnie ;)
Smacznie ;)
OdpowiedzUsuńProsty przepis, a do tego bardzo zdrowe.
OdpowiedzUsuńMmm, pychota! :)
OdpowiedzUsuńWygląda cudnie :) i na bank tak smakuje!
OdpowiedzUsuńuwielbiam jaglane brownie, pycha!
OdpowiedzUsuńojej, pyszności!
OdpowiedzUsuńi u mnie dziś jaglano :) pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńTyle przepisów czeka do wypróbowania, a ja wciąż nie mam czasu. Jak widzę częstotliwość pojawiających się postów u Ciebie, to aż zazdroszczę!
OdpowiedzUsuńŻałuje, że dopiero dziś do Ciebie trafiłam ! ;)
OdpowiedzUsuńBardzo fajne przepisy :)
świetne brownie - zdrowe i z całą pewnością pyszne! uwielbiam jaglaną za jej uniwersalność :)
OdpowiedzUsuńJesz kasze jaglana na redukcji ? 😉
OdpowiedzUsuńTak, a dlaczego by nie? :)
UsuńA no nie wiem, pytam. Bo ma stosunkowo wysokie IG, a na mojej rozpisce mam tylko kasze gruboziarniste, a ta do nich nie należy. Ale ale.. Rownież ją zaczelam stosować ;)
UsuńKasza jaglana to zaraz po gryczanej najzdrowsza :) mimo zaleceń, wprowadziłam ją 1/2 razy w tygodniu :)
UsuńWiem, ze zdrowa 😋 dziękuje Ci bardzo 😉
Usuńświetny przepis! Ciasto będzie w sam raz na jutrzejszy podiweczorek :)
OdpowiedzUsuńpodlinkuję Twój przepis w tygodniowym zestawieniu moich posiłków, ok?
Jasne, bardzo mi miło <3
UsuńCieszę się, wobec tego dodaję czarną wisienkę do obserwowanych i zapraszam na bagietkę :))
OdpowiedzUsuńTen komentarz został usunięty przez autora.
OdpowiedzUsuńA czym wysmarować/wyłożyć blachę??
OdpowiedzUsuńja wylożyłam papierem do pieczenia
Usuńsuper przepis, jutro chcę wypróbować :) pytanko jaki rozmiar blaszki został użyty na te proporcje???
OdpowiedzUsuńwzięłam małą blaszke i wyszło niebo w gębie :)))))
UsuńPopieram, w malej blaszce lepiej, ciasto jest wyzsze, wilgotne i meeeeega czekoladowe! Ja dodalam az 4 lyzki kakao a zamiast cukru 4lyzki miodu. Przepis super :-)
OdpowiedzUsuńCiacho upieczone - smak przeeeeeeeeeeeeepyszny :)
OdpowiedzUsuńwykonałam na święta, jest przepyszne :)i łatwe do przygotowania, a to bardzo ważny argument za!
OdpowiedzUsuńPOEZJA!
OdpowiedzUsuń