Twarogowe placuszki z cynamonową gruszką
Pokochałam ostatnio gruszkę, ale w wersji duszonej. Wkładam ją do prawie każdego śniadania.
Jest bardzo słodka, a połączona z placuszkami lub jaglanką tworzy świetne połączenie.
Składniki:
100 g chudego twarogu
1 jajko
30 g mąki pełnoziarnistej
2 łyżeczki stewii.
1 mała gruszka
Cynamon
Soda
Przygotowanie:Twaróg zblenderować. Rozgrzać patelnię, dolać wody. Gruszkę pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię i posypać cynamonem. Dusić pod przykryciem i co jakiś czas mieszać. Twaróg połączyć z sodą, mąką, stewią i rozbełtanym jajkiem. Połowę gruszki dodać do ciasta. Smażyć na średnim ogniu przez ok. pół minuty i przewracać. Podawać z drugą połową duszonej gruszki.
Całość ma ok. 385 kcal
PLACUSZKI NA INSTAGRAMIE!
Wyglądają cudownie :) Mam teraz ochotę na taki właśnie stos placuszków. Może tak czas zrobić sobie to późne śniadanie? Chyba tak... :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie placuszki ;)
OdpowiedzUsuńpysznie:)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie <3
OdpowiedzUsuńCudowne placuszki, idealne na śniadanie :)
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie ! <3
OdpowiedzUsuńPychota idealna na śniadanie !
OdpowiedzUsuńPozdrawiam serdecznie :)
Kuszące te placuszki ;)
OdpowiedzUsuńMniaam!
właśnie wciągnęłam cały stosik, zrobiłam z mąką ryżową. pycha!
OdpowiedzUsuń