Pełnoziarniste racuszki
Nie mam pojęcia dlaczego, ale racuszki kojarzą mi się mocno z zimą.
Wczoraj rano mocno zapachniało mi cynamonem i powstały pełnoziarniste placuchy,
Mi smakowały bardzo, a Tobie przypadły do gustu?
Składniki:
40 g mąki pełnoziarnistej
1 jajko
1 małe jabłko
100 g jogurtu naturalnego
3-4 łyżki mleka
3-4 łyżki mleka
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
2-3 łyżeczki ksylitolu/erytrolu
2-3 łyżeczki ksylitolu/erytrolu
Przygotowanie:
Jajko rozbełtać, mąkę przesiać z proszkiem i połączyć z jajkiem oraz jogurtem. Dodać cynamon. Jabłko pokroić na bardzo drobną kostkę. Smażyć na mocno rozgrzanej patelni, na średnim ogniu. Podawać z cukrem pudrem trzcinowym, stewią lub syropem.

Dla mnie idealne! :)
OdpowiedzUsuńWyglądają pysznie! Narobiłaś mi ochoty na racuszki i coś czuję, że jutro znajdą się takie same na moim talerzu :)
OdpowiedzUsuńŚwietne! I jak pięknie podane :)
OdpowiedzUsuńDałam mąkę żytnią i wyszły przepyszne, bardzo sycące :)
OdpowiedzUsuń