Delikatne spaghetti z cukinią i prażonymi migdałami
6
Cukinia
,
Dietetyczne
,
Makarony
,
Orzechy
,
Przepisy wegetariańskie
,
Warzywa
Delikatne, aromatyczne i wiosenne. Zielona cukinia fajnie komponuje się z prażonymi migdałami. Nawet mojej mamie
smakowało, choć nie lubi ona eksperymentów.
smakowało, choć nie lubi ona eksperymentów.
Pogoda brzydka.. pada, lecz humor poprawiony przepysznym spaghetti.
Piątek-czyli bezmięsnie, ale z pyszną, ostrą cukinią.
W sumie.. jeśli miałabym jeść tylko makarony i zielone warzywka.
Sezon na cukinie dopiero się "zaczyna".. a ja już mam w głowie tyle pomysłów! No cóż.. byle do sezonu!
A teraz.. do garów!
Składniki:
Garść makaronu (tagliatelle, spaghetti, jakieś inne niteczki)
Średnia cukinia
Garść migdałów
1 łyżka jogurtu greckiego
Sól
Pieprz
Tymianek
Ostra papryka
Przygotowanie:
Makaron ugotować al dente, tyle ile pisze na opakowaniu. Na patelni uprażyć migdały i następnie przesypać do miseczki. Natłuścić patelnię oliwą/olejem/masłem, wrzucić na nią startą na średnich oczkach cukinię. Dodać przyprawy i jogurt. Gdy makaron "się zrobi" wymieszać na patelni z cukinią lub nakładać dopiero na talerzach. Posypać migdałami.
Prosto pysznie i dla wegetarian! Coś dla mnie, co by sobie humor poprawić w takie paskudne dni ;)
OdpowiedzUsuńJestem na tak co do tego dania ♥
OdpowiedzUsuńbardzo apetyczne podane - cukinie mogłabym przemycić w każdym, czy słodkim czy wytrawnym daniu - zawsze smacznie i zdrowo :)
OdpowiedzUsuńNapis "wow" bardzo adekwatny! Makaron z cukinią jadłam, ale nie wpadłam na posypanie dania prażonymi płatkami. To dopiero musi być pyszne! :)
OdpowiedzUsuńZdjęcia niczym z żurnala!
OdpowiedzUsuńcudnie wygląda ! piękne zdjęcia, dzięki za wzięcie udziału w akcji :) pozdrawiam Ewa z WOW! ale dobre
OdpowiedzUsuń