Czekoladowo-migdałowe babeczki z truskawkami
3
Babeczki
,
Czekolada
,
Mąka pszenna
,
Migdały
,
Pyszne wypieki i desery
,
Truskawki
Uwielbiam babeczki i chyba przekonało się o tym już wiele osób.
Te są wyjątkowe, specjalne, urodzinowe.
Jak wiadomo - czekolada i truskawki to połączenie prawie, że idealne, a z migdałami śmiem stwierdzić, że najlepsze. Mocny aromat migdałowy, pyszne kakao i słodkie truskawki, idealne trio na romantyczny wieczór, dzień matki czy też właśnie urodziny.
Składniki na 12 babeczek:
1 i 1/2 szkl. mąki pszennej
1 łyżeczka sody
1 i 1/2 łyżeczki kakao
50 g płatków migdałów
100 g cukru
1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
10 truskawek
Aromat migdałowy
2 łyżki oleju
200 ml mleka
1 jajko
Szczypta soli
Przygotowanie:Jajko roztrzepać ze szczyptą soli. Dolać mleko, olej i aromat. Sypkie składniki przesiać i dodać do mokrych. Płatki migdałów pokruszyć w dłoni, wszystko delikatnie wymieszać. Truskawki pokroić w plasterki. Do papierowych foremek nałożyć równo masę, wsadzić truskawki. Piec ok. 25 minut 190 stopniach, do suchego patyczka.
Czekoladowo-migdałowe babeczki z truskawkami
Cuda wyczarowalas <3
OdpowiedzUsuńteż je bardzo lubię! a tym bardziej kiedy są tak smaczne i uroczo wyglądają :)
OdpowiedzUsuńWitaj, dziękuję za udział w akcji! Twój przepis dostał się do finału konkursu.
OdpowiedzUsuńMożna na niego głosować na profilu GRAgamela: https://www.facebook.com/gragamel24
Zapraszamy!