Najprostsze babeczki waniliowe | orkiszowe, bez cukru |
7
Babeczki
,
Ciasto jogurtowe
,
Jogurt
,
Mąka orkiszowa
,
Pyszne wypieki i desery
,
Wanilia
,
Wielkanoc
Uwielbiam babeczki i wanilie. Więc waniliowe babeczki to mój faworyt. Piekę je na różne okazje. Spotkania z przyjaciółmi, rodziną lub od tak o! Ostatnio pojawiły się nawet na wielkanocnym stole :) Zachęcam do spróbowania bo są bardzo delikatne, przez co niezwykle smakują.
Składniki na 12 babeczek:
150 g mąki orkiszowej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Pół łyżeczki sody
Szczypta soli
70 g miękkiego masła
150 g erytrolu/ksylitolu
3 jajka
Aromat waniliowy
6 łyżek jogurtu naturalnego
Przygotowanie:
Mąkę przesiewamy z proszkiem. Masło miksujemy z erytrolem/ksylitolem. Stopniowo dodajemy jajka i aromat waniliowy. Ucieramy mikserem do momentu, aż masa będzie gładka. Wsypujemy mąkę i miksujemy, wlewamy jogurt. Ciasto przekładamy do foremek i pieczemy ok. 20 minut w 180 stopniach.
Moim dzieciakom pewnie by zasmakowały.
OdpowiedzUsuńprostota, który urzeka, nigdy się nie nudzi, zachwyca zawsze smakiem i delikatnością :)
OdpowiedzUsuńtakie babeczki to czasem najprostsze i najsmaczniejsze rozwiązanie na deser :)
OdpowiedzUsuńZnów taki piękny i uoroczy oraz bardzo smakowity wypiek <3
OdpowiedzUsuńUwielbiam te małe łakocie ;) Idealne na piknik!
OdpowiedzUsuńWlasnie zrobilam babeczki z twojego przepisu,od siebie dodalam po wisience z domowych przetworow w srodku, a na wierzch polewe z czekolady deserowej (lubie jak duzo sie dzieje);) Ciasto wyszlo pyszne i wilgotne,rozplywalo sie w ustach,napewno jeszcze z niego skorzystam.
OdpowiedzUsuńPyszne babeczki i super przepis :)
OdpowiedzUsuń